Σελίδες

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Δολοφονία Ρασπούτιν - Διάσημα μυστήρια NG


Ρασπούτιν, ο «Δαίμονας» της Ρωσίας.

Ο Grigori Rasputin, μυστικός πράκτορας και έμπιστος συνεργάτης του Τσάρου Νικολάου Β’, δέχεται θανάσιμο πυροβολισμό. Τα γεγονότα της δολοφονίας του παρέμειναν ανεξερεύνητα για σχεδόν έναν αιώνα. Σήμερα, οι επιστήμονες ερευνούν τον τόπο του εγκλήματος.


Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Tσαρλατάνοι & γιατροσόφια - Μηχανή του Χρόνου


Από τα «θαυματουργά» βότανα και την πικραγγουριά μέχρι τα «μαγικά ποτά» των ψευτοθεραπευτών που εκμεταλλεύθηκαν τον ανθρώπινο πόνο.

Η ιστορία της Πικραγγουριάς - ενός κοινού φυτού της ελληνικής χλωρίδας – η οποία αναστάτωσε το πανελλήνιο τη δεκαετία του ’50, κάνοντας αμέτρητους ετοιμοθάνατους καρκινοπαθείς να φύγουν από τα νοσοκομεία για να τρέξουν στους αγρούς να τη βρουν, να τη χορηγήσουν στον εαυτό τους και να «θεραπευτούν».

Σινά, το Όρος του Θεού


Με την Ιερά Μονή Σινά, ως Κιβωτού του Χριστιανικού Κόσμου, πέρα από τα σημαντικά προσκυνήματα της Αγίας Κορυφής και της Αγίας Βάτου, συνδέεται ο Περίφημος Σιναϊτικός Κώδικας, το πληρέστερο και αρχαιότερο χειρόγραφο για την παράδοση του κειμένου της Βίβλου και κυρίως Διαθήκης η οποία είναι πλήρης.


Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Μυστήρια της αρχαιότητας - Ο Κατακλυσμός του Νώε


Έπειτα από αιώνες συζητήσεων και διαμάχης, αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως στη Βουλγαρία ίσως αποκαλύπτουν πού συνέβη ο Κατακλυσμός του Νώε και τι τον προκάλεσε.

 Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται βράχοι χαραγμένοι με μυστήρια σύμβολα 1500 χρόνων που βρίσκονται διάσπαρτοι στη Σκωτία.


Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Εξάντας - Υπέροχη μακροοικονομία


ΤΟ Δ.Ν.Τ. βρίσκεται στη Γουατεμάλα από το 1984. Τα τελευταία εφτά χρόνια η χώρα εμφανίζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη που θα ζήλευαν πολλά ανεπτυγμένα κράτη. Ο μέσος όρος αγγίζει το 4%! Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το 1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν από την πείνα και τον υποσιτισμό. Ένα ντοκιμαντέρ συγκλονιστικών αντιφάσεων, όπου τα υπέροχα οικονομικά στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική. ζωή.

Κρυφά ιατρικά πειράματα της C.I.A.


Είναι το αποκορύφωμα του ψυχρού πολέμου, ενώ στην Νέα Υόρκη ένας άντρας αυτοκτονεί πέφτοντας από το παράθυρο, ενώ για δυο μήνες με βάση το πείραμα χορηγείται LSD σε φυλακισμένους. Χιλιάδες ηλεκτροσόκ σε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα. Μικροβιολογικός πόλεμος και πλύση εγκεφάλου.


Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Τα μυστικά του Παρθενώνα


Μέσα από το μνημειώδες και καινοτόμο πρόγραμμα συντήρησης και αναστήλωσης του Παρθενώνα, η εκπομπή επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα αινίγματα που περιβάλλουν την κατασκευή αυτού του αριστουργήματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Εγκλήματα που συγκλόνισαν τον κόσμο


Tα φρικιαστικά εγκλήματα των κατά συρροή δολοφόνων που προκάλεσαν τη φρίκη και τον τρόμο στην κοινωνία.Είναι οι περιπτώσεις που τα ανθρωπόμορφα τέρατα τελικά συνελήφθησαν και σταμάτησε η δράση τους.Όλοι τους ήταν άτομα που τίποτα δεν πρόδιδε την παρανοϊκή φύση τους. Δεκάδες τα θύματά τους και σε κάποιες περιπτώσεις η δολοφονική δράση τους ξεπερνούσε τα 20 χρόνια.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ζευγάρι Fred και Rose West που επί σειρά ετών σκότωναν και έθαβαν στο υπόγειο του σπιτιού τους αλλά και στον κήπο τους δεκάδες κοπέλες ανάμεσα σε αυτές και την πρωτότοκη κόρη τους!

McDonalds - Super Size Me


Η ταινία του Σπέρλοκ ακολουθεί μια περίοδο 30 ημερών κατά τη διάρκεια των οποίων έτρωγε μόνο τρόφιμα από τα McDonald's.


Η ταινία καταγράφει πως αυτός ο τρόπος ζωής είχε μια δραματική επίδραση πάνω στην σωματική και ψυχολογική ευεξία του Σπέρλοκ, και διερευνά την εταιρική επιρροή της βιομηχανίας τροφίμων ''fast food'', συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που ενθαρρύνει την κακή διατροφή.


Το ντοκιμαντέρ ήταν υποψήφιο για βραβείο Academy Award για καλύτερο ντοκιμαντέρ 2005.


Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Μυστικά του Βατικανού


Το ντοκιμαντέρ παραγωγής 2011 θα σας οδηγήσει σε ένα ταξίδι μέσα στο Βατικανό όπως ποτέ δεν έχετε δει πριν. Από την αρχαία των "Πόλη των Νεκρών" κάτω από την Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο θησαυροφυλάκιο τον μυστικών αρχείων, στο ιδιωτικό γραφείο του Πάπα.Διερευνά επίσης την μακρά και ταραχώδη σχέση μεταξύ του Βατικανού και των ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας τα έγγραφα που χρονολογούνται από τον εμφύλιο πόλεμο και εξερευνούμε την σχέση του Ρήγκαν με τον Ιωάννη Παύλο τον 2ο, στην προσπάθειά τους να καταπολεμήσουν τους Σοβιετικούς κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Μαθήματα από τους Βίκινγκς (Ισλανδία)


Το 2008 η Ισλανδία ήρθε αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή. Οι τρεις τράπεζές της κατέρρευσαν συμπαρασύροντας στο γκρεμό όλη την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Τέσσερα χρόνια μετά, το 2012, η Ισλανδία άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Η ανεργία μειώνεται, η ανάπτυξη βρίσκεται περίπου στο 2,5%. Ωστόσο για να γίνει αυτό, μπήκαν σε εφαρμογή ανορθόδοξοι χειρισμοί, τελείως διαφορετικοί από αυτούς που επιβάλλει η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. σε χώρες της ευρωζώνης που πλήττονται από την κρίση. Χειρισμοί που πολλές φορές έφεραν τη χώρα αντιμέτωπη με τη Διεθνή Κοινότητα και τις αγορές. Πλέον ακόμα και το Δ.Ν.Τ. παραδέχεται πως η διαφορετική διαχείριση της κρίσης από τους Ισλανδούς έφερε καρπούς. Πώς τα κατάφεραν οι απόγονοι των Βίκινγκς;


Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ι. Kαποδίστριας (Η Μηχανή του χρόνου)


Η Μηχανή του χρόνου παρουσιάζει δύο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τα έργο του μεγάλου πολιτικού και διπλωμάτη, που συγκρούστηκε με τις αυταρχικές υπερδυνάμεις της εποχής και υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των υπόδουλων Ελλήνων.


Σε μια εποχή γεμάτη από επαναστάσεις και πολιτειακές ανατροπές, ο Κερκυραίος αριστοκράτης κατάφερε να οργανώσει με επιτυχία την άμυνα της Λευκάδας ενάντια στον Αλή Πασά και σύντομα...
 να ανελιχτεί στη θέση του Υπουργού εξωτερικών της Ρωσικής αυτοκρατορίας. Καθοριστικός είναι ο ρόλος του στη δημιουργία του κράτους της Ελβετίας και στη διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη στις αρχές του 19ου αι..

Η έρευνα ρίχνει φως στη σκληρή σύγκρουση του με τον διαβόητο ανθέλληνα καγκελάριο Μέττερνιχ και στη διάσωση της ελληνικής επανάστασης από τους αδίστακτους ηγέτες της Ιεράς Συμμαχίας, που δεν ήθελαν να αλλάξει στο στάτους κβο της Ευρώπης.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...